شله زرد یکی از دسرهای خوشمزهای است که در مناسبتهای مختلف مذهبی پخته میشود. روش پخت این دسر قلق و مهارتهایی دارد که همه خانمهای خانه دار از آن آگاهی ندارند. یکی از سوالات بسیار متداول در مورد پخت شله زرد شل شدن آن است. به قول یکی از دوستان اگه شله زرد شل شد چیکار کنیم؟ ما در ادامه روشهایی برای رهایی از این مشکل اساسی در شله زرد پیشنهاد میدهیم.
چه کنیم شله زرد شل نشود؟
برای پخت یک شله زرد خوشمزه و با قوام:
- اگر می خواهید شله زردتان قوام داشته باشد، اجازه دهید اول برنجتان به حالتی غلیظ برسد و بعد شکر را اضافه کنید زیرا بعد از اضافه کردن شکر شله زرد کمی شل تر از حالتی که برنج خالی تان داشته می شود.
- برای اینکه شله زردتان قوام داشته باشد و آب نیندازد، بعد از کامل شدن مواد یک شعله پخش کن زیر ظرف شله زرد بگذارید و اجازه دهید شله زرد نیم ساعت روی شعله ملایم بماند تا تمام آب آن کشیده شود.
- اگر شله زرد به مقدار کم درست می کنید می توانید آن را داخل ظرف پیرکس بکشید و برای چند دقیقه داخل فر بگذارید تا آب آن کشیده شود.
اگر شله زرد شل شد چه کنیم؟
اگر شله زرد شما بعد از پخت شل شد، برای رفع شلی آن ترفندهای زیر را به کار ببرید:
افزودن آرد برنج
اگر بعد از پخت کامل شله زرد احساس نمودید که خیلی شل است، کمی آرد برنج را در آب سرد حل کنید و با توجه به میزان شله زرد داخل آن بریزید و اجازه دهید کمی بجوشد و قوام بیاید.
افزودن برنج
اگر بعد از پخت کامل شله زرد احساس نمودید که خیلی شل است،کمی برنج نیم دانه را جداگانه بپزید و پس از پخت کامل داخل مخلوط کن بریزید و سپس این پوره را درون شله زد بریزید و اجازه دهید تا بجوشد تا لعاب پوره به شله زرد قوام کافی را بدهد.
افزودن پودر ژلاتین
برخی افراد برای اینکه شله زردشان قوام بیشتری بیابد ، یک قاشق سوپ خوری ژلاتین را با یک چهارم پیمانه آب سرد خیس کرده و بعد روی حرارت بن ماری قرار داده تا ژلاتین کاملا حل شود.
سپس ژلاتین حل شده را به شله زرد اضافه کرده و خوب مخلوط می کنند و بعد از یکی دو جوش حرارت را خاموش می کنند و شله زرد را داخل ظرف یا قالب مناسب چرب شده ریخته و در یخچال قرار می دهند تا سرد شود. سپس قالب را داخل ظرف سرو برگردانده و با پودر پسته و چیپس شکلاتی و…. تزیین کرده و بدین ترتیب شله زرد قالبی میل می کنند.
سرد شدن شله زرد
اگر بعد از پخت کامل شله زرد احساس نمودید که خیلی شل است، شله زرد را در ظرفی ریخته و اجازه دهید سرد شود زیرا شله زرد بعد از سرد شدن سفت تر خواهد شد.
برگرفته از نمناک