آیا میدانید طبس در نقشه ایران کجاست؟

طبس در نقشه ایران کجاست؟ شهر طبس متعلق به کدام استان ایران است؟

طبس یکی از شهرهاس سابق استان یزد و کنونی استان خراسان جنوبی است. طبس را عروس کویر و وسیع‌ترین شهرستان ایران نامیده‌اند. این شهر در غرب خراسان جنوبی قرار گرفته است.

جغرافیا: طبس در شمال‌شرق استان یزد قرار دارد و در اطراف آن شهرستان‌های بردسکن و شاهرود از شمال، فردوس و بیرجند از شرق، استان کرمان از جنوب، و شهرستان‌های نایین، اردکان و بافق از غرب و جنوب‌غربی آن را احاطه کرده‌اند. این شهر در گذشته بخشی از استان یزد بود که در سال ۱۳۹۱ به استان خراسان جنوبی ملحق شد. ارتفاع شهر طبس از سطح دریا حدود ۶۹۰ متر است. شهرستان‌های بردسکن، فردوس، بشرویه، خوسف، کویر نمک و همچنین کویر لوت گرداگرد طبس را حلقه‌وار در برگرفته‌اند.

طبس از ترکیب دو واژه ” تب ” و ” بس ” به معنی تب بس ایجاد شده و به مرور زمان، طبس نام گرفته است. البته بنا به برخی از گفته‌ها نام آنجا «تب بس» بوده است؛ تب در فارسی به معنی حرارت و داغی است، یعنی بسی داغ. همچنین، عده‌ای نیز نام آن را به زبان سلوکیان مرتبط دانسته‌اند. ناصر خسرو در سفرنامه‌اش این شهر را طبس گیلکی خوانده است.

آب‌و‌هوا: این شهر در منطقه‌ای با آب‌و‌هوای بیابانی قرار گرفته که در شرق آن رشته‌کوه بلندی به نام رشته کوه شتری قرار دارد و ضلع شرقی چاله بزرگ طبس را تشکیل می‌دهد.

جمعیت: بر اساس آمار نفوس و مسکن کشور در سال ۹۵، شهرستان طبس ۷۲ هزار و ۶۱۷ نفر جمعیت دارد.

مذهب: اهالی شهرستان طبس مسلمان و حدود ۷/۹۹ درصد آن‌ها شیعه دوازده امامی‌اند.

زبان و نژاد: مردم این خطه از ایرانیان قدیم و از نژاد آریایی‌اند که مانند دیگر مردمان خراسان جنوبی به زبان فارسی دری با آهنگ و آوای خراسانی با یکدیگر صحبت می‌کنند.

اقتصاد: طبس در زمره یکی از غنی‌ترین مناطق کشور به لحاظ ثروت ملی قرار دارد و در حال حاضر ۸۷ معدن در سطح شهرستان فعال است که از میان آن‌ها می‌توان به شرکت زغا‌ل‌سنگ پروده طبس، پتاس خور و بیابانک، ماسه سیلیس چیروک طبس و معادن دیگر اشاره داشت. طبس همچنین در زمینه کشت و تولید محصولات کشاورزی هم فعال است.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید