شروین حاجی پور؛ از شهرت تا زندان و عفو رهبری

در این نوشته در مورد شروین حاجی پور، اعلام جرم و عفو آن خواهید خواند.

شروین حاجی‌پور که روزگاری به دلیل خواندن یک ترانه در میانه اغتشاشات محبوب براندازان شده بود تا جایی که از همسر رئیس جمهور آمریکا به صورت مجازی جایزه گرمی را دریافت کرد.

روز دوشنبه دوم مهرماه، شروین حاجی‌پور، در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد مشمول عفو شد و پرونده وی در قوه قضائیه مختومه شده است. جزئیات این خبر را در این نوشته از دیبامگ می خوانید.

زندگینامه شروین حاجی پور

شروین حاجی‌آقاپور (زادهٔ ۱۰ فروردین ۱۳۷۶) خواننده، ترانه‌سرا و آهنگساز اهل ایران است. وی فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه مازندران است. او دارای دیپلم ریاضی و مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه مازندران است.

حاجی‌پور از ۸ سالگی در کلاس‌های موسیقی مختلفی آموزش دید. او با شرکت در فصل اول برنامه عصر جدید توانست خودش را به عنوانِ یک خواننده مطرح کند. او در عصر جدید تا مراحل نهایی بالا آمد و در همان مرحله اول با ترانه «شاید بهشت» توانست رای هر چهار داور را به خود اختصاص دهد. آریا عظیمی‌نژاد، آهنگساز و داور این برنامه از او به خاطر صدای متفاوتش تقدیر کرد و گفت «ما کمتر فردی را داشته‌ایم که هم آهنگ بسازد، هم بخواند و هم ترانه و شعر بسراید.» حامد صفایی، کارگردان هنری عصر جدید، با اعلام اینکه حاجی‌پور شرکت کننده عصر جدید بوده، اعلام کرد در آن برهه صدا و سیما نگران بود که حاجی‌پور در آینده دردسرساز خواهد شد.

مروری بر سرگذشت شروین حاجی‌پور، از شهرت تا عفو رهبری

اولین بار در سال ۱۳۹۸ در فصل اول برنامه استعدادیابیشبکه سه سیما، خواننده جوانی به نام شروین حاجی‌پور حضور پیدا کرد و پس از هنرنمایی در مسابقات عصرجدید، به مرحله نهایی راه یافت و به شهرت رسید. مدتی بعد مشخص شد که شروین دارای یک سایه خانوادگی نیز بوده و پدرش در گذشته هوادار گروهک تروریستی منافقین بوده است.

پس از فوت مهسا امینی و شکل‌گیری آشوب در پائیز ۱۴۰۱، شروین حاجی‌پور با کنار هم قرار دادن توئیت‌های براندازان و هم‌قافیه کردن آن‌ها، ترانه‌ای موسوم به «برای» خواند و تبدیل به سرودی نمادین برای اغتشاشات شد. این ترانه با حمایت ارتش سایبری معاندین، طی سه روز به چهل میلیون بازدید در صفحه شخصی او در اینستاگرام رسید. به تبع آن تعداد دنبال کنندگان شروین نیز افزایش پیدا کرد و یک‌شبه به دو میلیون نفر رسید.

هجدهم بهمن ۱۴۰۱، آکادمی گرمی، شروین حاجی‌پور را برنده جایزه بهترین ترانه تأثیرگذار در تغییرات اجتماعی ۲۰۲۳ معرفی کرد. جیل بایدن، بانوی اول ایالات متحده و همسر رئیس جمهور وقت آمریکا، شخصا در این مراسم، شروین حاجی‌پور را برنده این جایزه اعلام کرد و از دست‌اندرکاران آشوب در ایران تقدیر کرد.

اما پس از انتشار این پست اینستاگرامی، کاربران در فضای مجازی به شروین حاجی‌پور اعتراض کردند و به او یادآور شدند کشوری به او جایزه داده است که عامل بیشترین جنایات علیه بشریت به ویژه ایران بوده است. این واکنش‌ها سبب شد تا کمی بعد حاجی‌پور موضع خود را تغییر دهد و با انتشار تصویری در توئیتر نوشت: من و همه مردم ایران از این جایزه خوشحالیم!

فروردین ۱۴۰۲ مجله آمریکایی تایم، شروین حاجی‌پور را به عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت تاثیرگذار سال ۲۰۲۳ انتخاب کرد. مرجان ساتراپی یکی از عناصر ضدانقلاب و موثر در سیاه‌نمایی علیه ایران، نقش بسزایی در معرفی حاجی‌پور به مجله تایم داشته است.

اسفندماه ۱۴۰۲، شروین حاجی‌پور این بار هم از طریق صفحه اینستاگرامی خود اعلام می‌کند که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس و همچنین به اتهام «تحریک مردم به اغتشاشات به قصد برهم زدن امنیت کشور» به سه سال حبس محکوم شده است. پس از دریافت این حکم، شروین در دادگاه تجدید نظر خواستار لغو احکام حبس خود می‌شود. پس از این پیگیری‌ها حکم ممنوع‌الخروجی او لغو می‌شود اما حکم سه سال و هشت ماه حبس باقی می‌ماند.

با این حال اصغر جهانگیر،‌سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به استوری حاجی‌پور اعلام کرده بود «برابر بررسی از دیوان عالی کشور تاکنون هیچ درخواستی از سوی شروین حاجی‌پور یا وکلای او برای اعاده دادرسی ثبت و ضبط نشده است. اگر نادم باشد و بخواهد از طریق اعاده دادرسی یا اختیارات رئیس قوه قضاییه اقدام کند، این فضا وجود دارد اگر درخواستی صورت نگیرد، حکم اجرا خواهد شد.»

حاجی‌پور در مرداد ۱۴۰۳ در صفحه اینستاگرامی ویدویی منتشر می‌کند که در آن مدعی می‌شود لغو احکام حبس در دادگاه تجدید نظر بی‌فایده بوده و برای تحمل حبس احضار شده است. اما حالا پس از گذشت حدود یک ماه از این استوری، روز دوشنبه دوم مهر، ویدیوی جدیدی منتشر کرده و در آن خبر از دریافت عفو رهبری و لغو حکم حبس و مختومه شدن پرونده خود داده است.

منبع: مشرق نیوز

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید