در این مقاله از دیبامگ قرار است ضرب المثل های کودکانه مخصوص کلاس دومی ها را به معنی برای شما روایت کنیم؛ شما با بازگو کردن این ضرب المثل ها و معنی انها در کنار داستانشان میتوانید ساعتها کودکان را سرگرم کنید.
بیشتر بخوانید: انواع ضرب المثل های فارسی با نقاشی های کودکانه
ضرب المثل کودکانه با معنی
آب از دستش نمی چکد
به معنای خسیس بودن است؛ یعنی خیر فرد به کسی نمی رسد.
با یک من عسل هم خورده نمی شود
این ضرب المثل اشاره به بد اخلاق بودن و اخمو بودن فرد دارد.
به درد جرز دیوار می خورد
یعنی کاملا بی مصرف و بی فایده است.
عقلش به چشمش است
اشاره به ظاهر بینی و عدم آینده نگری دارد.
از آب گل آلود ماهی می گیرد
از هر فرصتی نهایت استفاده را می کند.
کاسه داغ تر از آش است
در موضوعی که به او ربطی ندارد، دخالت می کند.
از خجالت آب شد
اشاره به بیش از حد خجالتی بودن فرد دارد.
قطره قطره جمع کردد وانگهی دریا شود!
این اصطلاح به وقتی که هر فرد حتی کمی قناعت داشته باشد و پس انداز کند، بهرهی آن در آینده افزوده میشود، اشاره دارد. اگر کسی وظایف خود را با صبر، حوصله، و بدون عجله انجام دهد، نتیجه خوبی حاصل میشود. این حکایت به ویژه برای جوانان مناسب است، زیرا اگر جوان از لحظات زندگیاش بهدرستی بهرهمند شود، در آینده نتایج مثبتی خواهد گرفت.
هر که بامش بیش برفش بیشتر!
هر که جایگاه بلندتری داشته باشد، دچار دردسرها و مشکلات بیشتری نیز خواهد شد. برخورداری از ثروت، به معنای راحتی مطلق نیست، و با افزایش ثروت، گرفتار مشکلات بیشتر نیز میشویم. این اصطلاح معمولاً در شرایطی بهکار میرود که فردی با دارا بودن ثروت و داراییهای فراوان، از مشکلات مرتبط با این ثروت خود شکایت میکند.
مرغ همسایه غازه!
این ضربالمثل زمانی به کار میرود که فرد به اشتباه فکر کند داراییها و اموال دیگران بهتر و ارزشمندتر از داراییهای خودش هستند. برخی افراد همیشه در حال شکایت از داراییهای خود هستند و باور دارند که داراییهای دیگران ارزشمندتر و بهتر از داراییهای شخصی آنها هستند.
جوینده یابنده است!
اگر کسی دارای پشتکار باشد و انرژی و تلاش لازم را به سوی یک هدف خاص اختصاص دهد، به زودی موفق به دستیابی به آن هدف خواهد شد. هر کسی که در جستجوی چیزی باشد و با کوشش و پیگیری مناسب به سمت آن حرکت کند، نهایتاً موفق خواهد شد که به دستاوردهای خود دست یابد.
کوه به کوه نمی رسه اما آدم به آدم می رسه!
مفهوم ضرب المثل “کوه به کوه نمیرسد، آدم به آدم میرسد” این است که گرچه جهان به نظر بزرگ باشد، اما در نهایت به گونهای کوچک و تنگ میآید که دو فرد که یکی به دیگری بدی کرده و دیگری نیز آسیب دیده، در نهایت با یکدیگر روبرو میشوند. در این دیدار، کسی که بدی کرده است، با پیوستن به همان آدمی که تضرر دیده، به جاهایی که عمل بد انجام داده برخورد کرده و شرمسار و پشیمان میشود.
شتر دیدی، ندیدی!
این ضرب المثل به این معنی است که اگر کسی راز خود را به شما گفت و دوست نداشت که کسی از آن با خبر شود، هرگز آن را به فرد دیگری نگویید. به عبارت دیگر معنای کلی این ضرب المثل یعنی راز داری و سکوت کردن برای جلوگیری از ایجاد مشکل و دردسر.
کاسه داغ تر از آش است!
این ضرب المثل به این معنا است که در موضوعی که به او ربطی ندارد، دخالت می کند.
موشه تو سوراخ نمیرفت، جارو به دمش میبست!
در واقع این حکایت برای افرادی به کار می رود که برای مشکل خود راه حل پیدا نمی کنند مشکل دیگری نیز به آن اضافه می کنند و به تعبیری دیگر برای حل کردن یک مشکل کوچک، مشکل بزرگتر ایجاد می کند.
فلفل نبین چه ریزه، بشکن ببین تیزه!
قصه ضرب المثل فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه اشاره به این مسئله دارد که نباید افراد را از روی ظاهر آن ها قضاوت کنیم؛ همچنین این ضرب المثل برای افرادی که ریز اندام اما چابک و زرنگ هستند هم به کار می رود.