در زندگی پرمشغله امروزی، بسیاری از ما در جستوجوی راهکارهایی هستیم که بتوانیم روزی خود را افزایش دهیم و به نوعی برکت را در زندگیمان تجربه کنیم. اذان، به عنوان دعوتی معنوی به نماز و یادآوری ارتباط با خداوند، فرصتی مناسب برای تامل و تفکر در این زمینه است. این زمان مقدس میتواند به ما یادآوری کند که چگونه با عمل به ارزشها و اصول دینی، میتوانیم زندگی خود را پربارتر و سرشار از برکت کنیم.
در این مقاله از دیبامگ به بررسی راهکارهایی میپردازیم که میتواند به افزایش روزی و بهبود وضعیت مالی و روحی ما کمک کند. از دعا و نیتهای خیر گرفته تا برقراری روابط نیکو و صدقه دادن، هر کدام از این موارد میتواند نقش مؤثری در جذب برکت و روزی در زندگیمان ایفا کند. با ما همراه باشید تا به این راهکارها بپردازیم و از آنها بهرهبرداری کنیم.
افزایش روزی موقع اذان
ختم سوره مبارکه طه بعد از اذان صبح
هر روز بعد از اذان صبح و قبل از طلوع آفتاب سوره مبارکه طه را برای افزایش رزق بخوانید تا خدا وند از جایی که گمان نداشته باشید برای شما روزی برساند ،اگر در هنگام طلوع آفتاب این سوره را بخوانید روزی تازه به شما می رسد و اگر این سوره مبارکه را بنویسید وهمراه خود داشته باشید در پی هر حاجتی بروید موفق می شوید ، واگر می خواهید برای اصلاح بین دونفر بروید قبل از رفتن این سوره را بخوانید .
توصیه امام صادق (ع) برای افزایش روزی موقع اذان
امام صادق (ع) میفرمایند: هر کس این دعا را در هنگام اذان صبح یا مغرب بخواند و در همان روز فوت کند، قطعا در روز جزا، جزو توبهکنندگان قرار خواهد گرفت:
«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِإِقْبَالِ لَیْلَتِکَ وَ إِدْبَارِ نَهَارِکَ وَ حُضُورِ صَلَوَاتِکَ وَ أَصْوَاتِ دُعَائِکَ وَ تَسْبِیحِ مَلَائِکَتِکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ أَنْ تَتُوبَ عَلَیَّ إِنَّکَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِیم»
«خدایا! به روى آوردن شب و تمام شدن روز و رسیدن وقت نمازها و دعاها و تسبیح فرشتگان، از تو درخواست میکنم که بر محمّد و آل محمّد درود فرستى، و توبه مرا بپذیرى، که تو بسیار توبهپذیر و مهربانى»
توصیه شیخ کلینی برای افزایش روزی موقع اذان
شیخ کلینی در کتاب الکافی خود، میفرماید که هرکس در هنگامی که موذن میگوید: «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ» از اعماق دل و برای شادی پروردگارش بگوید:
«أَنَا أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ وَ أَکْتَفِی بِهِمَا عَمَّنْ أَبَى وَ جَحَدَ وَ أُعِینُ بِهِمَا مَنْ أَقَرَّ وَ شَهِدَ»
«من نیز به یگانگى خدا و رسالت محمد (صلی الله علیه و آله) گواهى میدهم، و به وسیله این دو شهادت از منکران بینیازى میجویم، و اقرارکنندگان و گواهان به این دو شهادت را یارى میکنم.»
خداوند گناهانش را خواهید بخشید.
توصیه طبرسی برای افزایش روزی موقع نماز
طبرسی در کتاب مکارم الاخلاق میگوید:
هرگاه موذن میگفت: «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ»، تویی که این صوت را میشنوی، بگو:
«صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَمَلِی بِرّاً وَ مَوَدَّهَ آلِ مُحَمَّدٍ فِی قَلْبِی مُسْتَقَرّاً وَ أَدِرَّ عَلَیَّ الرِّزْقَ دَارّاً»؛
«درود خدا بر محمد و آل پاکش. خدایا! کردارم را نیکو گردان و دوستی آل محمّد (صلی الله علیه و آله) را در دلم ریشهدار کن، و روزى مرا فراوان کن.»
و زمانی که موذن میگوید: «حىّ على الصلاه» و «حىّ على الفلاح» تو بگو:
«لا حَولَ و لا قُوّه إلا بالله العلى العظیم».
دعای بعد از اذان از امام صادق (ع)
سید ابن طاووس نقل کردهاست که یکی از اصحاب امام صادق (ع) دعای خاصی از ایشان شنیدند که حضرت پس از اذان آن را زمزمه میکرند، از امام درباره دعا جویا شدند و امام فرموند که این دعایی است که امام علی (ع) در شبی که بجای رسول اکرم (ص) در رختخواب ایشان خوابیدند، زیر لب زمزمه کردند:
“یَا مَنْ لَیْسَ مَعَهُ رَبٌّ یُدْعَى یَا مَنْ لَیْسَ فَوْقَهُ خَالِقٌ یُخْشَى یَا مَنْ لَیْسَ دُونَهُ إِلَهٌ یُتَّقَى
اى آنکه پروردگارى همراهش وجود ندارد تا خوانده شود! اى آنکه آفرینندهاى برتر از او نیست که از او ترسیده شود! اى آنکه غیر او خدایی نیست که از او پرهیز شود!
یَا مَنْ لَیْسَ لَهُ وَزِیرٌ یُغْشَى یَا مَنْ لَیْسَ لَهُ بَوَّابٌ یُنَادَى یَا مَنْ لَا یَزْدَادُ عَلَى کَثْرَهِ السُّوَالِ إِلَّا کَرَماً وَ جُوداً
اى آنکه وزیرى ندارد تا خود در پرده قرار گیرد! اى آنکه که دربانى ندارد که او طرف حساب باشد! اى آنکه درخواست فراوان جز بر بزرگوارى و بخشش او نمیافزاید
یَا مَنْ لَا یَزْدَادُ عَلَى عِظَمِ الْجُرْمِ إِلَّا رَحْمَهً وَ عَفْواً صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
اى آنکه بزرگى گناه جز بر دلسوزی و گذشت او افزون نمیکند! بر محمّد و آل محمّد درود فرست
وَ افْعَلْ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ فَإِنَّکَ أَهْلُ التَّقْوى وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَهِ وَ أَنْتَ أَهْلُ الْجُودِ وَ الْخَیْرِ وَ الْکَرَم”.
و با آنچه خود سزاوار آن هستى با من رفتار کن، که تو سزاوار تقوا و سزاوار گذشتی و تو سزاوار بخشش و خیر و بزرگوارى میباشى
دعای بعد از اذان از امام علی
امام صادق (ع) میفرمایند: جد بزرگوارمان، امام علی (ع) همواره به اصحاب خود میگفتند: هر کسی که بین اذان و اقامه نماز سجده کند و زیر لب در حال سجده، زمزمه کند:
“رَبِ لَکَ سَجَدْتُ خَاضِعاً خَاشِعاً ذَلِیلا”
«پروردگارا! با خضوع و خشوع و ذلّت برایت سجده کردم»
خداوند مهربان میفرماید: ای فرشتگان! به بزرگواری و جلالم سوگند میخورم که محبت این بندهام را در دل دیگر بندگانم و هیبت و ترس از او را در دل منافقان قرار دهم
دعای بعد از اذان از شیخ طوسی
شیخ طوسی میفرماید: زمانی که موذن اذانش را گفت و در جایی آرام گرفت، این دعا را بخوانید.
«اللَّهُمَّ اجْعَلْ قَلْبِی بَارّاً وَ عَیْشِی قَارّاً وَ رِزْقِی دَارّاً وَ اجْعَلْ لِی عِنْدَ قَبْرِ نَبِیِّکَ قَرَاراً وَ مُسْتَقَرّاً»
خدایا! به من قلب سالم و زندگى خوشایند و روزى فراوان عنایت کن، و برایم در کنار قبر پیامبرت جایگاهی در نظر بگیر.
دعای پس از اقامه از امام سجاد
امام سجاد (ع) میفرمایند هرگاه اقامه نماز تمام شد، زمزمه کن:
«اللَّهُمَّ رَبَّ الدَّعْوَهِ التَّامَّهِ وَ الصَّلَاهِ الْقَائِمَهِ أَعْطِ مُحَمَّداً سُؤْلَهُ یَوْمَ الْقِیَامَهِ وَ بَلِّغْهُ الدَّرَجَهَ الْوَسِیلَهَ مِنَ الْجَنَّهِ وَ تَقَبَّلْ شَفَاعَتَهُ فِی أُمَّتِهِ»
«خدایا! اى پروردگارِ این دعای کامل و نمازی که در حال برپاشدن است، خواهشهاى محمّد (ص) را در روز قیامت برآور، و او را به «درجه وسیله» در بهشت برسان، و شفاعت او را درباره امتش بپذیر»
راهکارهایی برای افزایش روزی موقع اذان
- توجه و سکوت: با شنیدن اذان، به صدای مؤذن گوش فرا دهید و سکوت اختیار کنید. از صحبت کردن و انجام کارهای دنیوی خودداری کنید. به عظمت و معنای اذان توجه کنید و قلب خود را متوجه خداوند متعال کنید.
- دعا و استغفار: پس از اذان، دعا و استغفار کنید. از خداوند متعال طلب روزی حلال و برکت در زندگی خود را بخواهید. برای سلامتی و ظهور امام زمان (عج) دعا کنید.
- صلوات: فرستادن صلوات در زمان اذان ثواب و فضیلت زیادی دارد. صلوات بر محمد و آل محمد (ص) رحمت الهی را نازل میکند و در گشایش امور و افزایش روزی مؤثر است.
- خواندن اذان همراه با موذن: مستحب است هنگامی که اذان میگویند، شنونده همزمان با موذن جمله به جملهی اذان را زمزمه کند. این عمل برای افزایش رزق و روزی سفارش شده است.
- صدقه: صدقه دادن در هر زمان و مکانی نیکو است، اما در زمان اذان ثواب و فضیلت بیشتری دارد. صدقه دادن، بلا را دور میکند و سبب افزایش روزی و برکت در زندگی میشود.
- انجام دو رکعت نماز: بعد از اذان، دو رکعت نماز نافله اذان بخوانید. در این نماز، از خداوند متعال طلب حاجات خود را بخواهید.
- انگشت شست را در گوش گذاشتن: هنگام اذان، انگشت شست خود را در گوش راست و انگشت سبابه را در گوش چپ بگذارید. این عمل سبب میشود که اذان را بهتر بشنوید و از وسوسههای شیطان در امان باشید.
- بلند کردن صدا: اگر اذان میگویید، صدایتان را بلند کنید تا به گوش مردم برسد. بلند کردن صدای اذان، ثواب و فضیلت زیادی دارد و سبب میشود که مردم به نماز جماعت حاضر شوند.
- رو به قبله ایستادن: هنگام اذان، رو به قبله بایستید. این عمل نشاندهنده احترام به خداوند متعال و قبله مسلمانان است.
- غسل یا وضو: قبل از اذان، غسل یا وضو بگیرید. غسل و وضو، طهارت ظاهری و معنوی انسان را فراهم میکند و سبب میشود که با آمادگی بیشتری به اذان گوش فرا دهید.
- ذکر گفتن: بین اذان و اقامه، ذکر بگویید. ذکرهای مختلفی مانند “سبحان الله” و “الحمدلله” و “لا اله الا الله” را میتوانید بگویید.