تحقیق درباره شهید حاج قاسم سلیمانی برای مدرسه

تحقیق درباره شهید حاج قاسم سلیمانی برای مدرسه مخصوص دانش آموزان ابتدایی.

سردار حاج قاسم سلیمانی یکی از مردان با شهامت و شجاع روزگار ماست که سرانجام به آرزوی شیرینش یعنی شهادت دست یافت. تحقیق درباره سردار شهید سلیمانی ما را با زندگی شیرین و پر از رشادتشان آشنا خواهد کرد.

تحقیق درباره شهید حاج قاسم سلیمانی

حاج قاسم سلیمانی در بیستمین روز از ماه اسفند سال ۱۳۳۵ در یکی از روستاهای کوهستانی شهرستان رابر استان کرمان متولد شد. شهید سلیمانی اصالتی لر داشت. نام پدرش حسن و نام مادرش فاطمه سلیمانی بود؛ یک خواهر و یک برادر بزرگتر و یک برادر کوچکتر داشت.

حاج قاسم سلیمانی از مبارزان انقلاب ۵۷ در کرمان یود و باشروع جنگ تحمیلی رهسپار جبهه‌های حق علیه باطل شد.

شهید سلیمانی در ابتدای جنگ ایران و عراق گردانی متشکل از نیروهای رزمی کرمان تشکیل داد که کمی بعد به تیپ زرهی و نهایتاً به لشکر ۴۱ ثارالله تبدیل شد. او از ابتدای تشکیل این لشکر در سال ۱۳۶۱ تا رفتن به نیروی قدس در سال ۱۳۷۶ فرمانده این لشکر بود و در بسیاری از عملیات‌های سپاه در جنگ نقش کلیدی داشت.

این شهید والا مقام به عنوان فرمانده عملیات های بزرگی، همچون کربلای ۵، والفجر ۸ و كربلاي ۴ فعالیت داشته است. پس از تمام شدن جنگ تحمیلی در مناطق مرزی با متجاوزان مبارزه کرد.

پیش از آنکه به عنوان فرمانده سپاه قدس منصوب شود، او با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان درگیر بود. در بهمن سال ۱۳۸۹ش، آیت‌الله خامنه‌ای، فرمانده کل قوای نظامی ایران، به او درجه سرلشکری (بالاترین درجه نظامی در ایران) اعطا کرد.

سردار سلیمانی چندمین فرمانده سپاه قدس بود؟

حاج قاسم سلیمانی پس از سردار احمد وحیدی به عنوان دومین فرمانده سپاه قدس منصوب گردید.

نشان ذوالفقار در چه سالی به سردار سلیمانی اعطا شد؟

در تاریخ ۱۹ اسفند سال ۱۳۹۷، آیت‌الله خامنه‌ای نشان ذوالفقار، که بالاترین نشان نظامی ایران به شمار می‌رود، را به سردار سلیمانی اعطا کرد. بر اساس آئین‌نامه اهدای نشان‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران، این نشان به فرماندهان عالی‌رتبه و رؤسای ستادهای ارشد نیروهای مسلح اعطا می‌شود که تدابیر آن‌ها در برنامه‌ریزی و هدایت عملیات‌های رزمی منجر به دستیابی به نتایج مطلوب شده باشد.

شهید سردار قاسم سلیمانی

شهید سلیمانی و داعش

گروه تروریستی داعش در سوریه، بغداد و… اقدام به عملیات های تروریستی میکردند. اما حاج قاسم سلیمانی با تقویت نیروی حشد الشعبی توانست داعش را از عراق خارج کنند. حیدر العبادی از حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک مهره کلیدی و موثر در خارج کردن نیروهای داعشی یاد میکند و خروج داعشی ها را مدیون مساعدت و شجاعت های این مرد بزرگوار می داند.

در روز پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ حاج قاسم سلیمانی طی سخنرانی در مراسم چهلمین روز شهادت مرتضی حسین‌پور شلمانی با یادآوری پیامش به مناسبت شهادت محسن حججی و وعده انتقام در آن، بیان داشت که «کمتر از سه ماه دیگر اعلام پایان داعش و حکومت داعشی در این کره خاکی خواهد بود.» دو ماه بعد و در پایان آبان ۹۶ سلیمانی در پیامی به رهبر معظم انقلاب با اشاره به «اتمام عملیات آزادسازی بو کمال» از پایان داعش خبر داد و آن را به‌عنوان یک «پیروزی بسیار بزرگ و سرنوشت‌ساز» به آن حضرت تبریک گفت.

شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی

پس از ترور و سوء قصد های ناموفق، سرانجام در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، ماشین حامل حاج قاسم سلیمانی به همراه چند تن از دوستان (ابومهدی المهندس) مورد حمله قرار گرفت و زندگی قاسم سلیمانی با شهادت به پایان رسید. بعد از این اتفاق، آمریکا مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

به منظور یادبود حاج قاسم سلیمانی، ۱۳ دی ماه به عنوان “روز مقاومت” در تقویم ثبت شده است. مراسم تشییع قاسم سلیمانی در ایران با سیل عظیمی از مردم دلسوخته همراه بود. نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشور های اسلامی(از جمله عراق، افغانستان، عراق و…) برای این شهید والامقام، مراسم برگزار شد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید