شکایت کیفری برای پیگیری جرایم علیه افراد علاوه بر احقاق حقوق شاکیان به اجرای عدالت در جامعه کمک میکند. بهترین وکیل کیفری در مشهد با طرح شکایت کیفری، ارائه دلایل و مستندات محکمه پسند تلاش میکند، بتواند وقوع جرم را به اثبات برساند؛ در واقع نحوه اثبات ادعا نقش مهمی در نتیجه پروندههای کیفری دارد. اگر شما هم درگیر پرونده کیفری شدهاید و نیاز به کسب اطلاعات در مورد وکلای کیفری مجرب دارید، میتوانید با مراجعه به وبسایتهای حقوقی وکیل تو (vakileto.net)، وکیل جو و… شانس موفقیت پرونده خود را افزایش دهد.
چرا تنظیم صحیح شکایت کیفری اهمیت دارد؟
تنظیم صحیح شکایت کیفری در موفقیت پرونده شاکی و احقاق حقوق او نقشی اساسی دارد؛ بنابراین باید توسط وکیلی مجرب تدوین و تنظیم شود؛ زیرا اگر این شکایت به درستی تنظیم نشود، دادسرا یا دادگاه به دلیل نقص در مدارک و مستندات یا ابهام در موضوع شکایت همچنین عدم رعایت مواد قانونی در آن، شکوائیه را رد خواهد کرد. بهترین وکیل مشهد شکوائیهای را صحیح میداند که همراه با مدارک مستدلی نظیر: کلیه قراردادها، رسیدهای بانکی، گزارش پزشکی قانونی، شهادت شهود و… باشد تا شانس موفقیت پرونده افزایش یابد.
جرایم کیفری طیف وسیعی دارند و شامل: قتل، توهین و افترا، خیانت در امانت، قاچاق ارز و کالا، فرار مالیاتی و…. می شوند؛ بنابراین تنظیم نادرست شکوائیه، باعث میشود که جرم به درستی تشخیص داده نشود و پرونده در مسیر اشتباهی قرار گیرد؛ از طرفی متهم و وکیل او، میتواند از ابهام و نقص در مستندات یا عدم رعایت مواد قانونی در تنظیم شکایت نامه سوء استفاده کرده و از آنها به نفع پرونده خود استفاده کند.
غالباً در شکایت کیفری، شاکی علاوه بر درخواست مجازات متهم، درخواست جبران خسارات را نیز دارد. بنابراین تنظیم صحیح شکایت به همراه درخواست خسارت میتواند ضرر و زیان شاکی را جبران نماید؛ همچنین دادگاه برای شکایاتی که دقیق و قانونی تنظیم میشوند، اعتبار بیشتر قائل است و به آنها سریعتر و بهتر رسیدگی میکند.
تأثیرات تنظیم صحیح شکایت کیفری در سرنوشت پرونده به شرح زیر است:
⭐ شفافیت در بیان جرم: | شکایت صحیح به وضوح، نوع جرم، زمان و مکان وقوع آن را مشخص میکند. این امر کمک میکند که تحقیقات و رسیدگی به پرونده به طور دقیق و متمرکز انجام شود. |
⚖️ افزایش احتمال پذیرش شکایت: | شکایتهای ناقص یا مبهم ممکن است، رد شوند. تنظیم صحیح شکایت، شانس پذیرفته شدن آن را در مراحل ابتدایی افزایش میدهد. |
❤️ کاهش مشکلات قانونی و اداری: | شکایتهای دقیق و با رعایت قوانین و مقررات باعث میشوند که فرآیند قضائی با مشکلات کمتری مواجه شود و از تأخیرهای بیمورد جلوگیری گردد. |
✔️ تعیین دقیق مجازات یا اقدامات قانونی: | شکایت صحیح موجب میشود که قاضی یا مرجع قضائی، مجازات یا تصمیمات قانونی مناسب و متناسب با نوع جرم را اتخاذ کند. |
💰 حمایت از حقوق شاکی و متهم: | رعایت اصول قانونی در شکایت، موجب حفاظت از حقوق شاکی و متهم شده و میتواند، تضمین کند که حقوق طرفین رعایت میشود و فرآیند قانونی منصفانه است. |
راهنمای جامع تنظیم شکایت کیفری از اشخاص حقیقی و حقوقی
شکایت کیفری در واقع اعلام وقوع جرم به مراجع قضایی برای پیگرد و مجازات متهم است، مراحل تنظیم و ثبت این شکایت به شرح زیر است:
- تشخیص نوع جرم و طرف شکایت: تشخیص نوع جرم برای اشخاص حقیقی و حقوقی قبل از تدوین و تنظیم شکوائیه توسط وکیل از اهمیت ویژهای برخوردار است. جرایمی نظیر: سرقت، کلاهبرداری، تهدید، خیانت در امانت و… توسط شخص صورت میگیرد و متهم شخص حقیقی است، اما در جرایمی مانند: تخلف در قراردادها، پولشویی، فرار مالیاتی و.. متهم شرکت یا سارمان خاصی است و شخص حقوقی است.
- جمعآوری مدارک و مستندات: جهت جلوگیری از رد شکایت کیفری توسط دادگاه یا دادسرا باید این شکایت با ادله و شواهد کافی ارائه شود که شامل: قراردادها، فاکتورها و رسیدهای بانکی در دعاوی مالی، پیامکها، ایمیلها و مکالمات و در مواردی که ضرب و جرح صورت میگیرد، گزارشات پزشکی قانونی است؛ همچنین در صورت وجود شاهد در صحنه جرم، شهادت شهود هم از مدارک الزامی محسوب میشود.
- تنظیم شکوائیه رسمی: شکوائیه متنی رسمی است که باید توسط وکیل به صورت دقیق و حقوقی تدوین شود، اما خود فرد نیز میتواند آن را تدوین و تنظیم کند که شامل: اطلاعات شاکی و متهم، آدرس و شماره تماس آن ها، شرح دقیق ماجرا از جمله: تاریخ و محل دقیق وقوع جرم، نحوه ارتکاب جرم و خسارات وارده است؛ همچنین درخواست شاکی از دادگاه مبنی بر مجازات متهم براساس مواد قانونی، جبران خسارت مالی یا توقیف اموال او نیز باید در شکوائیه درج شود.
- ثبت شکایت در مراجع قضایی: پس از تنظیم شکوائیه، شاکی باید آن را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کند، اما در جرایم سنگین نظیر: قتل و کلاهبرداریهای بزرگ باید در دادسرای محل وقوع جرم و در جرایم سایبری و سرقت، شکایت میبایستی در کلانتری یا پلیس فتا ثبت شود.
- پیگیری شکایت و دفاع موثر: شاکی پس از دریافت کد رهگیری، از طریق سامانه عدل ایران و اتصال به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی میتواند پرونده خود را پیگیری کند و در صورت نیاز در جلسات دادرسی حضور یابد و از منافع خود دفاع نماید.
نقش وکیل متخصص در پیگیری روند شکایت کیفری
وکیل متخصص در دعاوی کیفری در پیگیری روند شکایت کیفری مصمم است و برخی از مهمترین وظایف او شامل موارد زیر است:
مشاوره حقوقی: وکیل کیفری متبحر و خبره ابتدا به بررسی دقیق پرونده و تحلیل دلایل و شواهد آن میپردازد و با گوش دادن به اظهارات شاکی به او مشاوره لازم را میدهد تا احتمال موفقیت پرونده را به دقت ارزیابی کند.
تنظیم و ثبت شکوائیه: او سپس به تنظیم شکوائیهای مستند و قانونی که مطابق با قوانین آیین دادرسی کشور است، میپردازد و آن را به مرجع ذیصلاح که دادسرا، کلانتری و… است، ارائه میدهد.
حضور در دادسرا: پس از ثبت شکایت وکیل باید روند تحقیقات مقدماتی را پیگیری میکند؛ به این منظور در جلسات بازپرسی، تحقیقات اولیه و هنگام حضور شاکی و متهم در مقابل هم در دادسرا حضور مییابد و از حقوق موکل خود دفاع میکند.
اعتراض به قرارها: وکیل کیفری مجرب میتواند در صورت صدور قرار منع تعقیب توسط دادستان برای متهم یا سایر تصمیمات که به ضرر شاکی است، میتواند اعتراض کرده و درخواست تجدید نظر و رسیدگی مجدد پرونده را بدهد.
تدوین و ارائه لوایح و دفاعیات حقوقی: پس از ارجاع پرونده به دادگاه، وکیل کیفری با استناد به مواد قانونی، دفاعیات مدارک و شواهد خود را در قالب لایحه تقدیم دادگاه میکند. او علاوه بر تقدیم لایحه دفاعیه به محضر دادگاه به صورت شفاهی دفاع محکمه پسندی از موکل ارائه میدهد و با پاسخ به سؤالات قاضی و وکیل طرف مقابل تلاش میکند، منافع موکلش را حفظ نماید.
پیگیری اجرای حکم: پس از صدور رای نهایی وکیل موظف است، مراحل اجرای حکم را پیگیری کند تا مطمئن شود که مجازات متهم و دریافت خسارتهای تعیین شده به درستی انجام میشود.
آیا بدون حضور وکیل متخصص میتوان طرح شکایت کیفری کرد؟
اگرچه طرح شکایت کیفری بدون وکیل ممکن است، اما با چالشهای قانونی و حقوقی همراه است که ممکن است، موجب سردرگمی شاکی پرونده شود. او باید شکایت خود را به صورت شکوائیه تنظیم کند و در آن مشخصات متهم، شرح جرم، زمان و مکان وقوع جرم و دلایل و مستندات خود را ارائه دهد؛ در این مرحله یکی از چالشهای شاکی نوشتن شکوائیه قوی با آگاهی از قوانین است؛ زیرا شکوائیه ناقص توسط دادسرا رد خواهد شد.
او سپس باید شکوائیه را در دادسرای عمومی، انقلاب یا کلانتری محل با توجه به نوع جرم ثبت کند؛ سپس پرونده برای بررسی اولیه به دادسرا ارجاع داده میشود. اگر شاکی نتواند مرجع صالح برای ثبت پرونده را تشخیص دهد، باعث طولانی شدن روند پرونده خواهد شد؛ از طرفی پس از ارجاع پرونده به دادسرا، تحقیقات اولیه از شاکی، متهم و شهود آغاز میشود تا بازپرس یا دادیار پس از بررسی ادله و شواهد برای متهم قرار منع تعقیب به دلیل کافی نبودن ادله یا در صورت مجرم بودن، قرار جلب دادرسی را صادر نماید.
لازم به ذکر است که در صورت صدور قرار جلب دادرسی پرونده برای جرایم سنگین به دادگاه کیفری یک و برای جرایم سبکتر به دادگاه کیفری دو ارسال میشود، پس از بررسی پرونده دادگاه حکم را صادر میکند و آن را به واحد اجرای احکام کیفری میفرستد و اگر حکم به ضرر شاکی باشد، او میتواند درخواست تجدیدنظر دهد، اما اعتراض به رأی دادگاه نیز به مهارت حقوقی نیاز دارد و اگر توسط شاکی به درستی انجام نشود، منجر به صدور رأی قطعی به نفع متهم خواهد شد.
شرایط و مدارک لازم برای ثبت شکوائیه علیه متهم
اگر قصد تنظیم شکایت کیفری علیه فردی را دارید، باید شرایط خاصی را رعایت کرده و مدارک لازم را ارائه دهید تا شکایت شما در مراجع قضایی پیگیری شود. این شرایط و مدارک شامل موارد زیر است:
- اهلیت قانونی شاکی: شاکی باید دارای اهلیت قانونی یعنی بالغ، عاقل و رشید باشد. اگر شاکی صغیر و سن او کمتر از 18 سال باشد یا محجور باشد، ولی یا قیم قانونی او میتواند، شکایت را ثبت کند.
- وجود جرم قانونی: شکایت زمانی قابل ثبت است که یک جرم مشخص مطابق قانون مجازات اسلامی رخ داده و جنبه کیفری نظیر: سرقت، کلاهبرداری، تهدید و… داشته باشد.
- ارتباط شاکی و جرم: شاکی باید ذینفع باشد؛ یعنی جرم متهم منجر به آسیب به او شده باشد؛ به طور مثال در سرقت، شاکی صاحب مال محسوب میشود و دچار ضرر و زیان شده است.
- رعایت مهلت قانونی شکایت: برخی جرایم دارای مهلت قانونی برای شکایت هستند، مثلاً برای توهین و فحاشی، شاکی سه ماه بعد از وقوع جرم فرصت شکایت دارد؛ بنابراین در جرایم که مشمول مرور زمان هستند، بعد از مهلت مقرر به شکایت ترتیب اثری داده نمیشود.
- مرجع صالح برای ثبت شکایت: شاکی باید شکایت خودش را در دادسرای محل وقوع جرم یا کلانتری مربوطه ثبت کند.
- مدارک لازم برای ثبت شکوائیه: اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه شاکی، تنظیم متن شکوائیه که شامل: مشخصات متهم، شرح جرم، زمان و مکان وقوع جرم است؛ همچنین ارائه مدارک و مستنداتی نظیر: فیلم، عکس، پیامک، صدای ضبط شده و.. شهادت شهود همراه با نام و شماره تماس آنها، گزارش نیروی انتظامی و در صورت داشتن وکیل، اصل و کپی وکالتنامه الزامی است.
آشنایی با اشتباهات رایج در طرح شکایت کیفری علیه اشخاص
برخی اشتباهات باعث رد شکایت، طولانی شدن دادرسی و در مواردی مسئولیت کیفری برای شاکی میشود. بسیاری از افراد بدون ارائه دلایل و مستندات کافی شکایت خود را ثبت میکنند که منجر به رد شکایت یا منع تعقیب متهم میشود؛ بنابراین لازم است، قبل از شکایت مدارک معتبر نظیر: عکس، فیلم، فیش بانکی، شهادت شهود و.. را جمع آوری کنید و اگر شواهد کافی ندارید با وکیل مشورت کنید تا مطمئن شوید، دلایل شما برای شکایت از متهم کافی و قانونی است.
طرح شکایت کیفری در مرجع قضایی نامناسب که میتواند دادسرا یا کلانتری غیر مرتبط باشد، اشتباه دیگری است که موجب ارجاع یا تأخیر در رسیدگی به پرونده میشود؛ درحالی که شکایت در دادسرای محل وقوع جرم یا کلانتری مرتبط این مشکل را برطرف میکند؛ همچنین شکوائیههایی که کلی، مبهم یا بدون جزئیات دقیق تنظیم میشوند با رد شکایت یا طولانی شدن رسیدگی به پرونده مواجه میشوند، راهکار مناسب ذکر دقیق مشخصات شاکی و متهم، مشخص کردن جزئیات زمان، مکان و نحوه وقوع جرم و استفاده از عبارات حقوقی دقیق است.
شکایت بی اساس و واهی که از روی انتقام یا خصومت شخصی مطرح میشود ، موجب میشود، شاکی پرونده به اتهام افترا مجرم شناخته شود و مجبور به پرداخت جریمه نقدی یا تحمل حبس شود؛ همچنین پیگیری پرونده از روی کد رهگیری که از دفتر خدمات قضایی دریافت میشود، لازم و ضروری است، عدم پیگیری پرونده توسط شاکی یکی دیگر از این اشتباهات رایج است؛ همچنین برخی افراد در پروندههای مهم نظیر: کلاهبرداری، سرقت، جعل و… بدون نظارت وکیل از پرونده خود دفاع میکنند که موجب تضعیف موقعیت آنها در دادگاه خواهد شد.
طرح شکوائیه بدون داشتن ادله و مستندات کافی علیه اشخاص
طرح شکایت کیفری بدون داشتن دلایل و مستندات کافی، پیامدهای قانونی و حقوقی متعددی برای شاکی به همراه دارد؛ باتوجه به این که در سیستم حقوقی ما اصل بر این است که مدعی باید ادعای خود را به اثبات برساند، اگر شخصی بدون مدارک قانونی علیه شخصی شکایت کند با عواقبی نظیر: رد شکایت توسط مراجع قضایی یا دستور تکمیل مدارک مواجه میشود و اگر ثابت شود، شاکی با آگاهی بر بیاساس و کذب بودن شکایت اقدام به طرح آن نموده به جرم افترا طبق ماده 697 و 698 قانون مجازات اسلامی تحت تعقیب قرار میگیرد.
اگر شکایت باعث وارد شدن ضرر به اعتبار شغلی یا حیثیتی متشاکی شود، او میتواند، دادخواست مطالبه خسارات و جبران زیانهای مادی و معنوی خود را از شاکی داشته باشد و در برخی موارد اگر شاکی ادعای کذب دروغی را در مرجع قضایی نسبت به طرف مقابل مطرح کند؛ ممکن است به خاطر نشر اکاذیب تحت پیگرد قانونی قرار گیرد.
طرح دعاوی بیاساس در مراجع قضایی بر اعتبار حقوقی شاکی تأثیر منفی دارد و در صورتی که این فرد نیاز به رسیدگی به سایر شکایات خود در مراجع قضایی داشته باشد، دادگاه ممکن است، ادعای او را مورد تردید قرار دهد؛ همچنین اگر طرح شکایت شاکی به خاطر آزار و اذیت و کینه توزی نسبت به طرف مقابل باشد؛ در صورت اثبات، به مجازات قانونی حبس و جزای نقدی محکوم خواهد شد.
عدم رعایت شرایط و ضوابط قانونی در هنگام تنظیم شکایت کیفری
عدم رعایت شرایط و ضوابط قانونی هنگام تنظیم شکایت کیفری برای شاکی مشکلات جدی را ایجاد میکند؛ زیرا مراجع قضایی برای پذیرش شکایت کیفری ضوابط خاصی را در نظر میگیرد. برخی از مهمترین مواردی که باعث رد شکایت به دلیل رعایت نکردن ضوابط قانونی میشود؛ شامل موارد زیر است:
- عدم صلاحیت دادگاه: شکایت باید در دادگاهی مطرح شود که صلاحیت رسیدگی به موضوع پرونده را داشته باشد، اگر شکایت به دادگاه دیگری ارائه شود، آن دادگاه موظف به رد شکایت خواهد بود؛ زیرا هر دادگاه صرفاً به شکایات مربوط به جرایمی رسیدگی می کند که در حوزه جغرافیایی آن اتفاق افتاده باشد؛ از طرفی دادگاههای مختلف صلاحیت رسیدگی به جرایم خاصی را دارند؛ به طور مثال دادگاه انقلاب به جرایم امنیتی رسیدگی میکند؛ در حالی که دادگاه عمومی و کیفری صلاحیت رسیدگی به سایر جرایم را به عهده دارند.
- عدم تنظیم صحیح شکایت: شکایت باید به صورت دقیق و مستند تنظیم شود و تمامی جزئیات و توضیحات لازم در مورد نوع جرم، تاریخ و مکان وقوع جرم، مشخصات متهم و سایر اطلاعات به طور کامل در آن قید شود، اگر شکایت ناقص باشد یا اطلاعات مهم در آن ذکر نشده باشد، رد میشود.
- عدم رعایت اصول اداری در تکمیل فرم شکایت: شاکی باید شکایت خود را در فرمهای مخصوص دادرسی تنظیم کند و به مراجع قضایی تحویل دهد؛ در صورتی که اصول اداری را رعایت نکند، شکایت پذیرفته نمیشود، او باید شکایت را به صورتی تنظیم کند که از بیان مطالب غیرضروری، توهینآمیز یا غیر قانونی پرهیز نماید تا به عنوان سند قانونی پذیرفته شود.
- عدم ارائه مستندات و ادله: اگر شاکی مستندات کافی جهت اثبات ادعای خود را نداشته باشد، شکایت پذیرفته نمیشود یا مرجع قضایی قادر به رسیدگی به آن موضوع نخواهد بود و چنین شکایتی به دلیل عدم امکان اثبات جرم رد میشود.
بیتوجهی به مهلتهای قانونی برای طرح شکایت کیفری
بیتوجهی به مهلتهای قانونی برای طرح شکایت کیفری میتواند باعث بسته شدن پرونده و از بین رفتن حق شکایت شود؛ زیرا در نظام حقوقی کشور، بعضی از جرایم مشمول مهلت قانونی مشخصی برای شکایت هستند که در صورت عدم اقدام در زمان تعیین شده، امکان پیگیری کیفری پرونده وجود نخواهد داشت؛ به طور مثال در جرایم قابل گذشت نظیر: توهین، تهدید و ضرب و شتم ساده، شاکی در یک مهلت قانونی محدود میتواند شکایت کند.
این مهلت طبق ماده 106 قانون مجازات اسلامی تا یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم و شناخت متهم است، اما جرایم غیرقابل گذشت نظیر: قتل، اختلاس، ارتشاء مشمول مرور زمان نمیشوند و همواره قابل پیگیری و شکایت کیفری هستند؛ علاوه بر این در قانون برخی مهلتها برای اعتراض به قراردادها، تجدیدنظر خواهی، فرجام خواهی تعیین شده که بیتوجهی به آنها موجب رد دادخواست شاکی یا قطعی شدن حکم صادره و عدم تجدید نظر یا فرجام خواهی خواهد شد؛ بنابراین برای رعایت مهلت های قانونی بهتر است با وکیل متخصص مشاوره کنید.
هزینه تنظیم و ثبت شکایت کیفری توسط وکیل چگونه تعیین میشود؟
هزینه تنظیم و ثبت شکایت کیفری توسط وکیل شامل چند بخش به شرح زیر است:
حقالوکاله وکیل: این مبلغ توسط وکیل برای مشاوره، تنظیم شکوائیه و پیگیری پرونده دریافت میشود که به نوع پرونده، پیچیدگی آن، میزان شهرت و تجربه موفق وکیل در مورد خاص پرونده و مدت زمان رسیدگی به پرونده همچنین موقعیت جغرافیایی که شکایت در آن جا رسیدگی میشود، بستگی دارد.
هزینه دادرسی: هزینه دادرسی مبلغی است که برای ثبت شکوائیه در دادگستری باید پرداخت شود. این هزینه براساس نوع جرم و مراحل رسیدگی در دادسرا، دادگاه بدوی یا تجدیدنظر تعیین میشود و میزان آن مطابق با تعرفههای قوه قضاییه مشخص خواهد شد و باید به حساب دادگستری واریز شود؛ لازم به ذکر است که در دعاوی کیفری، هزینه دادرسی کمتر از دعاوی حقوقی است.
هزینههای جانبی: این هزینهها شامل: حق کارشناسی در صورت نیاز پرونده به بررسیهای فنی دقیق، هزینههای دفتری و اداری همچنین هزینه تمبر و اوراق قضایی و در مواردی هزینههای تحقیق محلی یا تهیه سایر مستندات لازم برای تکمیل پرونده است. اگر پرونده به مراحل بالاتر نظیر: دادگاه تجدید نظر یا دیوان عالی کشور ارجاع شود. هزینههای اضافی برای پیگیری پرونده در این مراحل دادرسی نیز به هزینه کل دریافت وکیل اضافه میشود.
چرا دقت در ثبت شکایت کیفری میتواند سرنوشت پرونده را تغییر دهد؟
دقت در ثبت شکایت کیفری اهمیت زیادی دارد؛ زیرا شکایت دقیق و مستند، رسیدگی به پرونده را سرعت میبخشد و شانس موفقیت آن را افزایش میدهد. اگر شکایت به درستی تنظیم نشود یا توسط دادگاه رد خواهد شد و یا نیاز به اصلاح دارد که در نهایت باعث اتلاف وقت شاکی میشود؛ از طرفی انتخاب عنوان مجرمانه نادرست باعث اطاله دادرسی یا رد شکایت خواهد شد.
شما باید توجه کنید که عنوان جرم کلاهبرداری و خیانت در امانت با هم تفاوت دارد و به کار بردن آن به جای یکدیگر موجب میشود که پرونده در مسیر اشتباهی پیش رود یا متهم به خاطر تغییر عنوان مجرمانهاش به مجازات واقعی خود نرسد. یکی دیگر از دلایل ثبت دقیق شکایت کیفری و اثر آن بر نتیجه پرونده، ارائه صحیح و دقیق مدارک، شواهد و ادله است؛ زیرا مدارک ناقص یا مبهم باعث طولانی شدن روند دادرسی و در مواردی تبرئه متهم میشود؛ در این صورت شاکی به حق خود نخواهد رسید.
شکایتی که به طور دقیق تنظیم نشود؛ در مواردی مورد سوء استفاده متهم قرار گرفته و او میتواند به اتهام افترا از شاکی شکایت کند و او را به دردسر بیندازد؛ بنابراین شاکی برای جلوگیری از اشتباهات و دقت در ثبت شکایت بهتر است؛ از وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی مجرب کمک بگیرید؛ زیرا آنها با رویههای قضایی آشنایی کامل دارند و میتوانند شکایت را به بهترین نحو تنظیم و تدوین کنند و مسیر رسیدگی به پرونده را به نفع شاکی تغییر دهند.
سخن پایانی
تنظیم شکایت کیفری نیازمند رعایت اصول و مقررات خاصی است که شامل: تهیه شکوائیه رسمی، ارائه مدارک مرتبط، ارجاع شکایت به دادسرا یا کلانتری و پیگیری مراحل رسیدگی قضایی است؛ بنابراین بدون نظارت وکیل کیفری مجرب به نتیجه نمیرسد؛ در صورتی که نیاز به وکیل کیفری مجرب دارید، میتوانید به وبسایت حقوقی وکیل تو (vakileto.net)، وکیل چی و… مراجعه کنید. اگر شما ناخواسته مرتکب جرمی شده باشید، چه اقدامی برای دفاع از حقوق خود خواهید کرد؟ لطفاً پاسخ خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.