وضو تا چند ساعت باطل نمی شود؟ [مدت زمان وضو از نظر شیعه و سنی]

آیا میدانید از نظر شرعی وضو تا چند ساعت باطل نمیشود؟ درباره حکم وضوی قبل از نماز چقدر میدانید؟ توضیحات کاملی دراینباره براساس دیدگاه های اهل تشیع و اهل سنت را در ادامه ی این مطلب میخوانید.

وضو یکی از ارکان اساسی در طهارت و نماز اسلامی به شمار می‌آید و هر مسلمان باید با رعایت آداب و شرایط آن، خود را برای عبادت آماده کند. اما بسیاری از افراد ممکن است این سوال را داشته باشند که وضو تا چند ساعت باطل نمی‌شود و چه عواملی موجب بطلان آن می‌گردد. در این مقاله از دیبامگ به بررسی مدت زمان اعتبار وضو براساس دیدگاه‌ مراجع اهل تشیع و اهل سنت خواهیم پرداخت. همچنین به عواملی که ممکن است وضوی فرد را باطل کند، از جمله خواب، خروج چیزی از بدن و دیگر موارد، اشاره خواهیم کرد. در نهایت، این موضوع را به گونه‌ای بررسی می‌کنیم که به درک بهتری از اهمیت وضو و نحوه صحیح حفظ آن در طول روز دست یابیم. با ما همراه باشید تا با احکام وضو و زمان اعتبار آن آشنا شویم.

احکام زمان وضو

وضو گرفتن برای نماز قبل از فرا رسیدن وقت آن، چه حکمی دارد؟ آیا نماز با این وضو باطل می‌شود؟

وضویی که تنها به نیت نماز گرفته می‌شود، نباید با فاصله زیادی از زمان نماز باشد. اما اگر نیت وضو برای طهارت یا عبادت دیگری باشد، می‌توان با آن وضو نماز را نیز به جا آورد، حتی اگر فاصله زمانی با نماز وجود داشته باشد. بنابراین، اگر فردی به نیت وضو بودن تا زمان اقامه نماز وضو گرفته باشد، وضو و نمازش صحیح است. با این حال، برخی از فقها در این مورد، این وضو را کافی نمی‌دانند و معتقدند که فرد باید به مقداری که مطمئن است نماز را به این شکل خوانده، قضا کند.

پاسخ مراجع عظام تقلید به این سؤال به شرح زیر است:

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در هر صورت، اگر وضو به نیت وظیفه‌ای که بر عهده شماست گرفته شده باشد، صحیح است.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

این موضوع اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در مورد گذشته، اشکالی وجود ندارد، اما در آینده نباید این کار را تکرار کنید.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):

در این فرض، باید مقدار کمی که یقین به بطلان آن دارید را قضا کنید.

حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):

تمام این وضوها و نمازها صحیح است، زیرا شما به نیت وضو تا زمان اقامه نماز وضو گرفته‌اید و این وضو قطعاً صحیح است.

پرسش: با يك وضو تا چه زمانى مى توان نماز خواند؟

همه مراجع: تا زمانى كه يكى از مبطلات وضو پيش نيامده باشد.

پرسش: آيا قبل از اذان، مى توان براى نماز وضو گرفت؟

همه مراجع: اگر وقت نماز نزديك باشد و به قصد آمادگى براى نماز وضو بگيرد، اشكال ندارد و نيز مى تواند پيش از وقت، به قصد داشتن طهارت وضو بگيرد و با آن نماز نيز بخواند.

در منابع اهل تسنن نیز آمده است که:

اگر هنوز وضو دارد و چیزی شکسته وضوی او را شکسته است (چیزی که وضو را می شکند، چیزی است که از جلو یا عقب خارج می شود مانند بول، مدفوع، باد، خوابیدن، خوردن گوشت شتر و غیره)، لازم نیست وضو را تکرار کند. نقل شده است که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روزی که مکه را فتح کرد، هر پنج نماز را با یک وضو خواند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید