نزدیکی با همسر در هیچ شرایطی از نظر شرعی ممنوع نیست و حرام به شمار نمیآید؛ اما به دلیل حزن و اندوهی که در شبهای قدر حاکم است، بهتر است به منظور حفظ حرمت این شبها، از فعالیتهایی که موجب شادی میشود، پرهیز گردد. اما برخی زمان ها رابطه جنسی و نزدیکی با همسر حرام است. در ادامه حکم نزدیکی در شب های مختلف و مهم را که از نظر علما مکروه یا حرام دانسته شده اند، را به تفکیک بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
حکم نزدیکی در شب قدر از نظر مراجع
آیت الله سیستانی:
نزدیکی با همسر در شبهای قدر اشکال ندارد و گناه حساب نمیشود و در صورتی که همسر در عادت ماهیانه نباشد، در هر شبی که مرد بخواهد میتواند با همسرش نزدیکی کند.
آیت الله خامنه ای:
آمیزش با زن خود در شبهاى قدر شب فى نفسه مانعى ندارد.
آیت الله مکارم شیرازی:
نزدیکی در این شبها حرام نیست، اما سزاوار است در شب شهادت پرهیز شود.
امام خمینی:
نزدیکی با همسر در هیچ یک از شبهای ماه مبارک رمضان حتی در شبهای قدر، حرام نیست و هیچ اشکالی ندارد. بنابراین اگر زن و شوهر هیچ کدام روزه نبودند میتوانند هم خوابی و نزدیکی نیز داشته باشند.
حکم رابطه جنسی در شبهای عید فطر و قربان
شبهای خاصی مانند شب عید فطر و شب عید قربان به دلیل اهمیت معنوی و عبادی ویژهای که دارند، مستحب است که افراد در این شبها به عبادت و دعا بپردازند.
در برخی از روایات ذکر شده است که این شبها زمان دعا و آمرزش گناهان هستند و بهتر است از مشغولیتهای دنیوی دوری شود. همچنین در برخی فتاوا، نزدیکی در این شبها مکروه شمرده شده، هرچند که حرام نیست.
حکم رابطه جنسی در شب اول و آخر ماه رمضان
ماه رمضان، ماهی است که به روزهداری، عبادت و دوری از خواستههای نفسانی اختصاص دارد. در این ماه، تأکید ویژهای بر تقویت ایمان و نزدیکی به خداوند وجود دارد. شب اول و آخر رمضان از شبهای مهم به شمار میروند و برخی از فقها انجام رابطه زناشویی در این شبها را مکروه دانستهاند.
در شب اول رمضان، مستحب است که فرد با نیت خالص و دعا به استقبال این ماه برود و خود را برای یک ماه عبادت آماده کند. همچنین، در شب آخر رمضان، بهتر است با دعا و استغفار از این ماه خداحافظی کرده و طلب مغفرت برای پذیرش اعمال خود نماید.
چه زمانی نزدیکی با همسر حرام است؟
نزدیکی فقط در موارد و زمانهای زیر حرام است:
◾در حال احرام
◾زمان نفاس
◾در حال اعتکاف
◾دوران قاعدگى
◾در حال روزه واجب
◾زمانى که زن کمتر از نه سال داشته باشد
◾جایى که طواف و نماز نساء در حج را به جا نیاورده باشد